Vzpostavitev dostopa do EDUROAM omrežja

Uvodno navodilo
Svetujemo vam, da najprej uporabite spletni čarovnik Eduroam CAT, če je vaš operacijski sistem na spodnjem seznamu podprtih. V primeru, da povezava po uporabi čarovnika CAT ne deluje, priporočamo ročno namestitev, s clientom Secure W2, ki je bil včasih edini način za vzpostavitev povezave. Navodila za posamezne operacijske sisteme najdete desno v okvirčku ročna namestitev.
Strojne zahteve
Za povezovanje v omrežje Eduroam, morajo naprave imeti brezžični Wi-Fi vmesnik, ki podpira varnostni standard WPA-Enterprise ali WPA2-Enterprise. Po končani namestitvi povezavo preizkusite v domači organizaciji.
Povezava s spletnim čarovnikom Eduroam CAT
Navodilom za dostop do brezžičnega omrežja Eduroam s pomočjo spletnega čarovnika Eduroam CAT (zgornji zavihek) sledite v primeru, da je vaša organizacija že na spisku organizacij in da uporabljate katerega od sledečih operacijskih sistemov:

- Windows 10
- Windows 8, 8.1
- Windows 7
- Windows Vista
- Apple macOS Catalina
- Apple macOS Mojave
- Apple macOS High Sierra
- Apple macOS Sierra
- Apple OS X El Capitan
- Apple OS X Yosemite
- Apple OS X Mavericks
- Apple OS X Mountain Lion
- Apple OS X Lion
- Mobilne naprave Apple iOS
- Linux
- Chrome operacijski sistem
- Android 10.0 Q
- Android 9.0 Pie
- Android 8.0 Oreo
- Android 7.0 Nougat
- Android 6.0 Marshmallow
- Android 5.0 Lollipop
- Android 4.4 Kitkat
Android in Windows Phone
Za vzpostavitev povezave z Eduroamo omrežjem na mobilnih napravah z Android in Windows Phone operacijskim sistemom si oglejte navodila na zgornjem zavihku "Android in Win. Phone".
Navodila
S spletnim čarovnikom CAT se povezavo z omrežjem Eduroam vzpostavi najbolj enostavno. Do spletnega čarovnika CAT dostopate preko https://cat.eduroam.org/

Za še lažjo namestitev smo vam pripravili video vodič za vzpostavitev povezave na operacijskem sistemu Windows 7.
Video vodič za Windows 7
Če potrebujete pomoč pri zagonu programa generiranega s čarovnikom CAT in vpisom Digitalne identitete UL, glejte razdelek "Namestitev" desno.
Navodila za mobilne naprave
Na mobilnih opreracijskih sistemih Android in Windows phone je potrebno povezavo z omrežjem Eduroam vzpostaviti ročno. Za Android smo pripravili video vodič, za Windows Phone pa si lahko ogledate kratek video vodič University of Southern Dennmark. Prej si na vaš Windows Phone za večjo varnost namestite še certifikat. Postopek je opisan tudi v Arnesevem vodiču v okvirčku na desni.
Vzpostavitev povezave z Eduroam (Android)
Eduroam na Windows Phone 8