Teorija organizacije
Raziskovalni vodič je namenjen študentom pri predmetu Teorija organizacije.

Oddaljeni dostop do virov je mogoč z geslom za dostop do Digitalne knjižnice Univerze v Ljubljani (DiKUL), ki ga knjižnica ODKJG zagotavlja zaposlenim in študentom na FDV. 

 
Informacijski viri

Zbirke e-knjig

eBook Collection (EBSCOhost) Restricted Resource Some full text available
Zbirka eKnjig. Možno je pregledovanje s povezavo v oknu brskalnika, ali izposoja in prenos na računalnik ali mobilno napravo, za pregledovanje brez povezave (potrebujete Adobe Digital Editions).
PsycBOOKS Restricted Resource Some full text available
Zbirka podatkov PsycBOOKS® Ameriškega psihološkega združenja (APA) obsega več kot 38.000 poglavij v obliki zapisa PDF iz približno 2.500 knjig, ki jih je objavilo združenje APA in drugi ugledni založniki, in zgodovinsko pomembno vsebino v digitalni obliki iz zbirke AHAP (Archives of the History of American Psychology).

Zbirke e-revij

ABI/INFORM Complete (ProQuest) Restricted Resource Some full text available
Pokriva področje ekonomije, menedžmenta in trgovine. Vsebuje znanstvene članke, disertacije, tržna poročila, poročila rezličnih industrijskih panog, novice o globalni trgovini...
Academic Search Complete Restricted Resource Some full text available
Academic Search Complete sodi med največje multidisciplinarne zbirke. Namenjena je iskanju strokovne in znanstvene literature ter branju člankov z različnih znanstvenih področij. Pokriva področje humanistike, družboslovja, naravoslovja in tehnike.
Business Source Premier Restricted Resource Some full text available
Business Source Premier je najpogosteje uporabljena panožna poslovna raziskovalna podatkovna zbirka, ki vsebuje celotno besedilo več kot 2.300 revij, od tega več kot 1.100 recenziranih strokovnih revij.
Emerald Insight Restricted Resource Some full text available
Emerald Insight služi za iskanje znanstvene in strokovne literature ter branje člankov s področij managementa, trženja, tehnike, izobraževanja in bibliotekarstva.
ProQuest Social Science Journals (ProQuest) Restricted Resource Some full text available
Podatkovna zbirka nudi izvlečke in polna besedila stotin znanstvenih revij. Nudi široko pokritost družboslovja, vključno z antropologijo, ekonomijo kriminologijo...
PsycARTICLES Restricted Resource Some full text available
Zbirka PsycARTICLES® Ameriškega psihološkega združenja (APA) je standardni vir celotnih besedil recenziranih strokovnih in znanstvenih člankov na področju psihologije. Zbirka vsebuje več kot 153.000 člankov iz več kot 80 revij, ki jih je objavilo združenje APA.
ScienceDirect Restricted Resource Some full text available
ScienceDirect služi za iskanje znanstvene in strokovne literature z vseh področij (poudarek na naravoslovju in tehniki) ter branje člankov. Obsega bibliografske podatke z abstrakti in besedila člankov blizu 650 znanstvenih časopisov od leta 1995 dalje.
SpringerLink Restricted Resource Some full text available
SpringerLink služi za iskanje znanstvene in strokovne literature z vseh področij ter branje člankov. Obsega bibliografske podatke z abstrakti in besedila člankov iz preko 1800 naslovov znanstvenih časopisov. Vključuje naslove založnika Springer in Kluwer Academic Publishers.
Wiley Online Library Restricted Resource Some full text available
Wiley Online Library služi za iskanje ter branje znanstvenih in strokovnih člankov z vseh področij. Obsega bibliografske podatke z abstrakti in besedila člankov preko 120 znanstvenih časopisov od leta 1997 dalje.
Seznami revij
Seznam revij v bazi podatkov Scopus (D, H) s faktorji vpliva iz baze SNIP (Source Normalized Impact per Paper), področje: Poslovanje, upravljanje in računovodstvo: Organizacijsko vedenje in upravljanje človeških virov (Organizational behavior and human resource management)

Seznam revij v bazi podatkov WOS SSCI s faktorji vpliva iz baze Journal Citation Reports. Kategorija SSE v bazi podatkov JCR:
Industrijski odnosi in delo (Industrial relations & labor)
Upravljanje (Management)
 
 
Iskanje po DiKUL
Omejevenje zadetkov
COBISS+ ODKJG
Učbeniki za predmet Teorija organizacijeAvtor: Mintzberg, Henry
Naslov: The structuring of organizations : a synthesis of the research »
Založništvo: London : Prentice-Hall, 1979
ISBN: 0-13-855270-3
Zapis v katalogu ODKJG »Avtor: Morgan, Gareth
Naslov: Podobe organizacij »
Založništvo: Ljubljana : Fakulteta za družbene vede, 2004
ISBN: 961-235-152-X
Zapis v katalogu ODKJG »
 
Kontakt
Urednica vodiča:
Nataša Godec
Legenda ikon

Restricted Resource = Restricted resource
Some full text available = Some full text
openURL = OpenURL enabled

Resource contains images = Images
Resource contains video = Video files
Resource contains audio = Audio files